Ce vezi în luna martie la Teatrelli?
O micro-stagiune de spectacole invitate și cele mai îndrăgite producții din repertoriu
Luna martie aduce la Teatrelli un mix performativ între producții cunoscute din repertoriul nostru și spectacole invitate din țară și străinătate, pe care le puteți vedea în premieră la noi.
Biletele pentru reprezentațiile lunii martie vor fi puse în vânzare luni, 10 februarie, de la ora 12:00 pe Eventbook.ro.
În plus, pregătim o nouă premieră pentru finalul lunii martie, un performance despre care vom povesti mai multe în newsletterul următor.
Iată programul complet din luna martie:


zeițe de categoria B
După ce au impresionat la Budapesta, în prima reprezentație jucată peste hotare, cele trei zeițe - Elena Ivanca, Ioana Dragoș Gajdó și Silvia Luca - revin la Teatrelli, pe 1 și 2 martie, de la ora 19:00.
„zeițe de categoria B” de Alexandra Felseghi, după o idee și în regia lui Andrei Măjeri, chestionează un subiect de interes contemporan: granița dintre public și privat, dintre magia scenei și realitatea vieții personale.
2060
Primul spectacol din micro-stagiunea „Spectacole invitate la Teatrelli” este „2060”, o producție din Ungaria, care a avut premiera pe 5 septembrie 2024 la Három Holló Budapesta și care va fi prezentat pentru prima oară în România.
Îl puteți vedea la Teatrelli pe 6 martie, de la ora 19:00.
„2060” este un spectacol interdisciplinar despre viitorul nu atât de îndepărtat, bazat pe imaginația tinerilor de astăzi. Gen Z și Alpha vor crește în curând în acest viitor utopic (sau distopic?) și vor trăi într-o realitate care evocă frică, anxietate, entuziasm, ignoranță, speranță sau disperare, în funcție de cine o privește.
Pe baza reacțiilor și contribuțiilor studenților participanți, echipa de creație formată din 6 membri cu diferite background-uri profesionale (teatru, dans, literatură, artă video și artă contemporană) a lucrat într-un mod orizontal și democratic pentru a construi un spectacol care a devenit, în cele din urmă, spectacolul intitulat „2060”.
Spectacolul este o înlănțuire de sketch-uri, idei și concepte care, împreună, formează o experiență complexă și stratificată a modului în care poate fi abordat acest viitor cu care ne confruntăm cu toții. Spectacolul funcționează cu părți interactive și se bazează în mare măsură pe tehnologii virtuale. Elementul cheie este conectarea realității virtuale cu spațiul real de pe scenă via motion-capture în timp real.
Creatori: Nóra Juhász, Patrik Kelemen, Alex Lungu, Botond Szemes, Zita Szenteczki, Ana Turos
Director artistic: Nóra Juhász
Co-produs de: Pro Progressione Hungary, Occitanie en Scene, Theatre National Le Parvis, Tarbes
Maria de Buenos Aires
Pe 10 martie, am programat o nouă reprezentație a spectacolului-fenomen în regia lui Răzvan Mazilu.
Ana Bianca Popescu, Gheorghe Visu și Lucian Ionescu, acompaniați de acordeonistul Emy Drăgoi, vă vor purta pe străzile din Buenos Aires de la începutul secolului 20, într-un decor imaginat de Dragoș Buhagiar.
Așteptându-l pe Ulise
Pe 12 și 13 martie, în cadrul micro-stagiunii „Spectacole invitate la Teatrelli”, ne întâlnim din nou cu povestea lui Ulise, într-un spetacol-concert de Cristina Juncu, după „Odiseea” lui Homer.
Războiul s-a terminat și Ulise, autorul șmecheriei cu calul troian, care a asigurat câștigul grecilor, pornește spre Ithaca. Povestea reîntoarcerii sale acasa pe marea învolburată, ajutat, dar și încurcat de zei și de diverse reprezentante ale sexului frumos, a dat un nume tuturor poveștilor cu rătăciri prin lume ce i-au urmat: o odisee.
O muzică de poveste, pe care n-am putut să ne abținem să o transformăm in muzică.
Distribuția:
Ulise - Sebastian Marina
Penelopa și toate celelalte - Cristina Juncu
Athena, zeița înțelepciunii - Eliza Păuna
Poseidon, zeul mării - Alexandros Raptis
„Așteptându-l pe Ulise” a fost prezentat în premieră pe scena de la Teatrelli la finalul anului trecut.
Băiatul văduvă
Pe 17 martie, de la ora 19:00, am programat „Băiatul văduvă” în regia lui Eugen Jebeleanu, după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard.
„Băiatul Văduvă” propune o perspectivă curajoasă asupra intimității relațiilor interumane și a stigmatelor încă prezente în societate, fiind conceput după textul autorului Michel Marc Bouchard, intitulat „Tom à la ferme” și ecranizat în anul 2013 de băiatul rebel al cinematografiei, regizorul multi-premiat Xavier Dolan.
Patru actori de excepție - Vlad Bîrzanu, Mihaela Sîrbu, Alexandru Chindriș, Cosmina Stratan & câinele Uber - dau viață personajelor care se zbat între tandrețe și violență, jonglând cu statutul de victime și de călăi, mânați de dorințe înăbușite și porniri animalice.
Expuși
Pe 20 și 21 martie, găzduim un nou spectacol din micro-stagiunea „Spectacole invitate la Teatrelli”. De această dată este vorba de spectacolul „Expuși”, în regia lui Vlad Bălan, după un text de Ionuț Sociu și Vlad Bălan.
Un vernisaj al unor artiști debutanți este dat peste cap de „intervenția” unui grup de tineri extremiști. Motivația acestora se lasă întrevăzută pe măsură ce lucrurile se îndreaptă într-o direcție neașteptată.
Cum arată dialogul între tradiție și inovație artistică într-o lume puternic ideologizată? Care e raportul între autenticitate și impostură în zonele activiste și progresiste? Ce loc ocupă banii într-un asemenea context? Cum ajung unii tineri să se radicalizeze și care dinamicile care stau la baza unor astfel de grupuri extremiste? Cum se naște violența și cum se măsoară distanța de la vorbă la faptă, de la fantasmă la acțiune?
Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care spectacolul Expuși le sondează, fără a teoretiza excesiv, în încercarea de a capta o parte din tensiunile care plutesc în aer în România anului 2025.
Distribuție: Alexandra Harapu, Denisa Tudora, Călin Deneș, Alexandra Iovan, Bianca Mălăel, Bogi Ifodi, Mihnea Presură, Georgiana Dincă, Darius Feraru, Adrian Stancu/ Bogdan Scăfariu
Durată: 70 de minute
Limita de vârstă: 14+
Spectacolul conține scene cu limbaj licențios, violență.
Spectacol al studenților masteratelor de actorie și regie din cadrul Facultății de Teatru și Film a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, respectiv Departamentului de Arte și Media din Craiova, realizat în rezidență la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, sub îndrumarea regizorului Bobi Pricop, asistent Mihai Gligan.